Rancangan Amal oleh Astro Oasis yang ditayangkan pada 25 Ogos 2016 ini telah memaparkan beberapa aktiviti kebajikan IKRAM untuk golongan gelandangan, pesakit kanser dan banduan wanita oleh aktivis agensi khidmat masyarakat dan kemanusiaan IKRAM seperti i-Bantu, PAKSI IKRAM, CAKNe dan Rose2Rose. Portal: http://ikram.org.my/ FB: http://fb.com/ikram.malaysia/ tv.IKRAM: http://tv.ikram.org.my/ Radio: http://harmoninasionalfm.blogspot.my/ Telegram: http://telegram.me/ikrammalaysia Instagram: https://www.instagram.com/ikrammalaysia/ Twitter: https://twitter.com/ikrammalaysia

Read more

Program gotong-royong kebersihan, ‘Street Cleanliness Campaign’ yang dijalankan di kawasan persekitaran bangunan ibu pejabat IKRAM di Seri Kembangan, Selangor pada 30 November 2015 dianjurkan oleh Portman College Malaysia dengan kerjasama Majlis Perbandaran Subang Jaya, Huayang, IKRAM, MyCARE, IKRAM-Musleh dan Jawatankuasa Penduduk Zon Seri Kembangan. Program tersebut disertai kira-kira 200 warga sekitar.

Read more

Sumbangan boleh dilakukan dengan mengunjungi laman sesawang www.ramadhan-qurban.org atau hubungi 0192276760 dan bayaran boleh dibuat ke akaun Humanitarian Care Malaysia Berhad di akaun Maybank 564258560698 atau Bank Islam 12092010034904.

Read more

Sempena Ramadan ini, Humanitarian Care Malaysia (MyCARE) bersama agensi-agensinya seperti Aqsa Syarif, i4Syria, Rose2Rose, Nusantara Care dan Salam Iraq melancarkan Kempen Raikan Ramadhan MyCARE: Ibadah Kita, Kegembiraan Mereka. Pengerusi MyCARE, Dr. Hafidzi Mohd. Noor berkata, seperti mana tahun-tahun lalu, kempen ini bertujuan untuk membangkitkan kesedaran masyarakat tentang nasib yang menimpa saudara muslim di seluruh dunia […]

Read more

Tarikh : 5 June 2015 Tempat : Pejabat IKRAM Pusat Bandar Melawati Masa : Selepas Solat Jumaat Pertubuhan IKRAM Malaysia (IKRAM) dengan kerjasama Humanitarian Care Malaysia (MyCare), Hidayah Centre Foundation (HCF) dan i-Bantu telah melancarkan Rayuan Ramadhan 2015 bagi membantu golongan yang memerlukan sempena menyambut ramadhan yang bakal tiba.

Read more