“Ada laporan dari wakil PBB mengatakan ada wanita dan kanak-kanak yang dibakar hidup-hidup dalam rumahnya. Kami sebenarnya tidak sanggup untuk menceritakan kisah yang tragis ini dalam keadaan kita tidak mampu berbuat apa-apa.” Prof. Madya Dr. Hafidzi Mohd Noor, Pengerusi Gabungan NGO Kemanusiaan Syria yang juga Pengerusi MyCARE semasa Sidang Media Solidariti Aleppo, Isnin 15 Disember 2016 […]

Read more

“Jika melihat kepada tindakan tentera rejim dan sekutu-sekutunya mereka seolah-olah telah menjatuhkan hukuman bahawa semua yang berada di Aleppo itu adalah musuh yang perlu dihapuskan.” Prof. Madya Dr. Hafidzi Mohd Noor, Pengerusi Gabungan Kemanusiaan Syria dan juga Pengerusi MyCARE semasa Sidang Media Solidariti Aleppo, Isnin 15 Disember 2016 di Hotel Putra KL.

Read more

Pelancaran Buku 35 Batu Nautika: Sebuah Travelog Women’s Boat To Gaza pada Ahad, 11 Disember 2016 bertempat: MPH NU Sentral jam 2.30 petang. Buku telah dirasmikan oleh Pengerusi MyCARE, Prof Madya Dr Hafidzi Mohd Noor.

Read more

Demonstrasi bertempat di sekitar Kompleks Tabung Haji dan Perkarangan Pejabat Kedutaan Myanmar di Malaysia, selepas solat Jumaat pada 25 November 2016, anjuran NGO-NGO Malaysia.

Read more

“Kesejukan ini adalah sesuatu yang kita boleh atasi dengan memberi mereka pakaian yang sesuai, yang memanaskan dan juga memberi mereka selimut, tilam atau keperluan yang sepatutnya” Dr Fauziah Mohd Hasan Ahli Lembaga Pengarah MyCARE Kempen Winter Relief 2016 mensasarkan bantuan musim sejuk berjumlah RM2 juta yang akan dihulurkan kepada rakyat Palestin di Gaza, pelarian Syria, […]

Read more

Perkongsian ahli misi Women’s Boat to Gaza (WBG), Pn Norsham Abu Bakar dan Dr Hjh Fauziah Mohd Hasan dalam Perhimpunan Tahunan IKRAM (PTI 2016) pada Sabtu, 15 Oktober lalu.

Read more

Dr Fauziah Mohd Hasan, ahli misi Women’s Boat to Gaza (WBG) selamat kembali ke tanah air pada Jumaat, 7 Oktober 2016 setelah ditahan rejim zionis semasa menaiki kapal Zaytouna-Oliva, 35 batu nautika dari perairan Gaza pada Rabu, 5 Oktober 2016.

Read more

‘Antara sebelas, tiga orang dari kami dibogelkan dan diperiksa habis-habisan..Alhamdulillah saya tidak dibuat begitu, kerana tahu saya seorang doktor’. – Dr Fauziah Mohd Hasan, ahli misi Women’s Boat to Gaza (WBG)

Read more

“Saya merasakan misi ini telah membuka mata ramai manusia di seluruh negara untuk memastikan bahawa isu orang Gaza ini di uar-uarkan seluas-luasnya. Keduanya, kami merasakan misi ini telah berjaya dilakukan. Ketiga, orang-orang Gaza sendiri merasakan mereka sentiasa di bawah prihatin masyarakat dunia”. – Dr Fauziah Mohd Hasan, wakil tunggal Asia dalam misi Women’s Boat to Gaza […]

Read more

”Women’s Boat to Gaza (WBG) sebenarnya satu misi yang sangat istimewa kerana dapat membuka dan menyedarkan lebih ramai rakyat Malaysia. Saya sangat merasakan akan datang akan lebih prihatin terhadap masalah rakyat Palestin” – Pn Norsham Abu Bakar, Ahli Misi WBG.

Read more