This press conference has been held at the Main Hall of Pertubuhan IKRAM Malaysia (IKRAM), Seri Kembangan, Selangor on 11 March 2016 where many reporters were invited. To celebrate the International Women’s Day on 8 March 2016, the Head of Women’s Wing, Pertubuan IKRAM Malaysia, Datin Paduka Hjh Che Asmah binti Ibrahim exclusively read a statement to […]

Read more

Sejajar dengan hari Wanita yang bertemakan Bersama Menjamin Kesetaraan, Wanita Pertubuhan IKRAM Malaysia tampil dengan saranan agar dilaksanakan pembentukan dasar dan polisi yang melibatkan pembangunan wanita dan pembelaan wanita dengan mengambil kira peranan, tanggungjawab dan hak wanita. Pada majlis yang sama, sidang media bagi memperingati perjuangan hak wanita Syria dan Mesir turut diadakan.

Read more

Perutusan Ketua Wanita IKRAM Sempena Aidilfitri 1436H. Selamat Menyambut Hari Raya Aidilfitri kepada seluruh rakyat Malaysia yang beragama Islam.

Read more

Perutusan Presiden IKRAM Sempena Aidilfitri 1436H. Selamat Menyambut Hari Raya Aidilfitri kepada seluruh rakyat Malaysia yang beragama Islam.

Read more

Presiden Pertubuhan IKRAM Malaysia (IKRAM), Ustaz Dr Mohd Parid Sheikh Ahmad berpesan kepada semua ahli IKRAM dan umat Islam agar memanfaatkan kehadiran Ramadhan tahun ini dengan mempergiatkan amalan-amalan soleh dan mendekatkan diri dengan Allah Subhanahu Wa Taala.

Read more

Majlis Hi-Tea IKRAM bersama Media 24 Mac 2015 (Selasa) 2.30 petang – 5.00 petang Kelab Darul Ehsan, Ampang Tujuan utama Majlis Hi-Tea ini adalah bagi merakamkan penghargaan Pertubuhan IKRAM Malaysia kepada organisasi media atas kerjasama yang telah diberikan. Ia juga adalah untuk memperkenalkan IKRAM dan pimpinan IKRAM kepada media luar bagi mewara-warakan penglibatan IKRAM yang […]

Read more

Perjuangan memartabatkan wanita dan keadilan gender dalam Islam

Read more